SOLICITARE DE AJUTOR ÎN DESFĂȘURAREA UNUI PROIECT INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ REFERITOR LA RĂSPÂNDIREA ȘI EVOLUȚIA

PARAZITULUI Varroa destructor

Federația ROMAPIS sprijină derularea unui proiect internațional de cercetare științifică în domeniul apicol (organizat de Institutului de Științe și Tehnologie Okinawa, Japonia) cu convingerea că orice progres în cunoașterea aprofundată a vieții albinei reprezintă o nouă cărămidă în edificiul științei care ne poate oferi soluțiile mult dorite în majoritatea problemelor apiculturii de astăzi.

Participarea solicitată constă în recoltarea de mostre de paraziți Varroa din stupina dvs. Pentru aceasta, în afara faptului că trebuie să fiți posesorul unei stupine de cel puțin 15-20 stupi mai este nevoie să dețineți mijloacele de comunicare cu noi prin email sau telefon mobil.

Se așteaptă de la dvs. să recoltați paraziți din 10 stupi diferiți. Din fiecare stup se recoltează minimum 3 Varroa dar ideal ar fi să reușiți colectarea în jur de 30 de paraziți vii care se introduc, eventual împreună cu larva/pupa/albina pe care se află, într-o eprubetă cu alcool. Cea mai simplă este descăpăcirea celulelor de trântor unde în luna iunie și iulie sunt șansele cele mai mari să întâlniți paraziții Varroa vii.

Fiecare participant va primi prin curier cele 10 eprubete de recoltare apoi le va expedia, tot prin curier (deci cu ridicare de la adresa dvs.) în ambalajul și la adresa pe care le veți primi la livrarea eprubetelor. Nu veți cheltui nici o sumă de bani în cadrul proiectului și nu veți fi remunerați, activitatea dvs. urmând a fi recunoscută și apreciată de federația ROMAPIS prin publicarea listei participanților voluntari pe site-ul nostru și în revista Lumea apicolă.

Dacă doriți să vă înrolați în acest experiment vă rugăm să vă înregistrați aici. Veți fi contactați pentru detalii. Se urmărește selectarea a 10 apicultori răspândiți cât mai egal pe teritoriul României.

Detalii de la coordonatorul acestui proiect aici.

Nume Prenume Localitate
Hulpus Augustin Tirnaveni
Karoly Szász Tirnaveni
Closca Mihai-Marinel Oltina
Kiss Geza Salonta
DABUCEAN FABIUS TOTESTI
Galofteanu Adrian Secuieni - Bacau
Boeriu Radu Grid
Marcoi Daniel Radesti
Foaltin Ioan Dorin Coroi
Duica Daniela comuna Brabova
velicu adrian vama
MAXIM CATALIN ADRIAN BARNOVA
Gheorghe Liviu Traian
Ciotlaus Adrian Tăuți
MIHAI CONSTANTIN IASI
popa mariaan draganesti-olt

  Contact   Disclaimer   Opinia ta ©Copyright Eurohonig Bee-Vital S.R.L.