Alege alta tema

Adauga Comentariu la subiectul - Diverse

Moderatorul isi rezervă dreptul de a elimina mesajele care nu au ca subiect apicultura sau care denotă un comportament necivilizat precum si anunturile publicitare de orice fel.

toate campurile sunt obligatorii

Nume:
Email:
Comentariu:
Cod CAPTCHA Introduceti cel mai mic numar dintre (81, 61)

Comentarii

Nume Istratie Dumitru
Data 2019-02-23
Comentariu

O sa fie, ce - o sa fie numai d -zeu stie!  Nici pentru unii,  nici pentru altii. Se vede de la o posta, in stil mafiot  batjocararea ALBINEI ROMANESTI, oameni fara Dumnezeu. Sper cat mai curand ca ISTORIA sa se repeata, iar visul lor samavolnic sa nu fie iertat.  

Nume Kardos Zoltan
Data 2019-02-13
Comentariu

Legea  apiculturii. Cine suceste si în care parte? O sa fie protector sau o sa fie pentru protejati?

Nume I.Dumitru
Data 2019-02-07
Comentariu

 

Federația asociațiilor apicole din România- ROMAPIS a susținut și susține că apicultura nu face obiectul Legii Zootehniei ca ea trebuie să se bucure de un tratament aparte, reglementată prin legea ei specifică respectiv Legea Apiculturii.

Nume Istratie Dumitru
Data 2018-12-17
Comentariu

Legea APICULTURII o legea a tuturor apicultorilor si, nu  numai, a fiecaruia dintre noi care dorim sa consumam un produs dulce cunoscut de mii de ani. Pentru acest lucru este bine  sa te IMPLICI deoarece iti va i mai bine, tie si familiei tale.

Nume ISTRATIE DUMITRU
Data 2018-06-20
Comentariu

Baza melifera reprezinta tezaurul vietii albinelor, sanatatea lor si a bunastarii apicultorilor. Oferim o metoda de dezvoltare sustenabila, de viitor. la indemana  persoaneor interesate prin constituirea de mici pepiniere, in solar, camp, ghiveci, etc. 

 Suntem in masura sa asiguram samanta de EVODIA HUPHENSIS la un numar f. mare de pasionati ai biodiversitatii. Samanta este din productia anului 2018. Ea poate fi data ,,gratuit\" persoanelor interesate semnand doar o fise ,,230 / 2018\" in numele Asociatiei ,,STUPARUL BANATEAN\".  Valabilitate permanenta incepand cu luna SEPTEMBRIE.   O vara frumoasa!

Nume Emilia
Data 2018-05-15
Comentariu

Vand Stupi, cu familii de albine, in numar de 49, cu albine sanatoase, bine ingrijite cu toate tratamentele la zi, pret negociabil (450 RON).
Familiile sunt pe 8-9 rame, bine intretinuti, albine foarte harnice. Motivul vanzarii este decesul sotului meu.  

Relatii 0040763090007. Sunt din Husi, judetul Vaslui.

Va multumesc !!!!!

Nume Istratie Dumitru
Data 2018-02-20
Comentariu

Cele mai bune rezultate sunt cele cu pasi marunti si bine ancorati in realitate. De aici trebuie sa porneasca fiacare crescator de animale- ALBINE. Poti creste albine cu costuri mici sau mari in functie de BAZA MELIFERA. Aici este 70 - 80 % din reusita. Albinele au nevoie de FLORI pt. a supravietui si a da apicultorului ceva dupa priceperea si indemanarea sa. In jud. Timis dam la fiecare cursant de la cursul de pregatire profesionala in meseria de ,,APICULTOR" 2 puieti de EVODIA HUPEHENSIS. Am incercat cateva proiecte de materializare  a diseminarii si aplicarii de culturi sustenabile - durabile, dar realitatea confirma altceva. Avem terenuri care ar face sa fie raiul de pe pamant pentru albine si apicultori. Un pic de indrazneala, pricepere si cu toti vom reusi. Daca cele peste 150 de asociatii ar vori sub bagheta unui singur dirijor  rezultatele ar fi nemaipomenite. Am si un indemn> Avem albina locala- intrusii la urdinis afara (cu refewrire la Bk- factistii care au invadat spatiul danubio - carpatin.

Nume Geanta Bogdan
Data 2018-01-31
Comentariu

Buna ziua,

Am participat de curînd la Cursul de apicultură ecologică organizat de Romapis. Consider foarte potrivita organizarea unui asemenea curs din care ai ce invata.Sunt probleme complexe la nivel global si national. Una ar fi ca marea majoritate a apicultorilor din Romania trateaza cu substante chimice de sinteza, iar occidentalii sunt foarte sensibili la ceea ce noua ni se pare normal: prezenta acestor substante in miere. De unde rezulta si una din cauzele(probabil si cea mai importanta)  pretului foarte mic oferit pentru mierea romaneasca.

 

Am simtit ca Romapis este un organism care apara interesele apicultorilor, spre deosebire de altele care nu fac nimic in problema neonicotinoidelor, d.ex.  De aceea, ar fi de dorit ca Romapis sa fie sustinuta de catre tot mai mullte asociatii apicole  si apicultori prin aderare si alte mijloace.  Felicit initiativa organizatorilor de a oferi cursantilor seminte de Lophantus anisatus. Prin asemenea initiative de constientizare si informare,  putem face viata albinelor un pic mai buna. Si cand vine vorba despre asemenea aspecte, toti ne gandim ca vor beneficia ALTII, vor veni cu stupii etc., ceea ce este adevarat. Dar, daca tot mai multi am intelege sa facem ceva cat de putin, baza melifera a unei localitati s-ar imbunatati. Chiar daca facem pastoral, tot tinem stupi si acasa si toti avem un colt de gradina sau o parcela de teren de dimensiuni reduse in preajma satului. Da, de acord, daca vrei sa faci productii de miere din infiintarea de culturi melifere, lucrurile sunt complicate si nu cred ca poate fi scoasa investitia, dar asta nu inseamna ca nu putem face ceva pentru o mai buna intretinere a albinelor imbunatatind potentialul melifer al  vetrelor.

Nume Istratie Dumitru
Data 2017-11-23
Comentariu

Initiem un proiect ,,O  scoala si o asociatie apicola- sa invatam tainele apiculturi si a binefacerilor produselor apicole". Putem fi contactati de cei innteresati- in jud. Timis.

Nume ISTRATIE DUMITRU
Data 2017-07-01
Comentariu

A SOSIT PNA 2017 - 2020 TERMEN DE DEPUNERE 1 - 15 AUGUST.

mAI MULTE DETALII LA ,,STUPARUL BANATEAN" pentru banateni.

Nume Emil Dobre
Data 2017-01-25
Comentariu

Va rog sa-mi spuneti cand se va organiza cursul de apicultori in 2017 , Bucuresti.De asemeni sunt interesat sa aflu detalii(durata,cost,posibilitate participare online etc)Cu multumiri.

 

Nume C Dobrescu
Data 2016-10-06
Comentariu

Pentru Dna Moroca: cursul se tine, probabil ca va incepe spre sfarsitul lunii, va vom informa prin mesaj email imediat ce vom avea detaliile. 

Nume Moroca
Data 2016-10-05
Comentariu

Cursurile din oct 2016 cand incep sau mai au loc?

Nume Constantin Dobrescu
Data 2016-02-15
Comentariu

Pentru dl. Bangyan. ROMAPIS poate numai să confirme veridicitatea analizelor care apar în acel material pe un document cu antet-ul nostru. Precizăm că analizele respective au fost făcute în urmă cu aproape 5 ani de către ICDA la solicitarea ROMAPIS, au fost publicate la vremea lor în presă, chiar revista Lumea apicolă a facut referire la ele (http://lumeaapicola.com/reviste/decembrie-2010, pagina 8 si 9). Deci tema nu este nouă (a se vedea de exemplu și http://lumeaapicola.com/reviste/decembrie-2011, pagina 18-19) dar ne-a surprins într-un fel revenirea acestui subiect în actualitate la atât de mult timp după apariție. Federația ROMAPIS își exprimă hotărârea de a acționa consecvent în continuare pentru depistarea și pedepsirea oricăror tentative asemănătoare. La târgurile apicole din această primăvară ROMAPIS, în colaborre cu organizatorii acestora prelevează de la expozanți probe de miere pentru analize, ca să depistăm noi înșine pe aceia dintre noi care ar îndrăzni să își dezonoreze meseria falsificând mierea. NU este intenția noastră de a denigra pe nimeni ci numai de a proteja bunul poate cel mai de preț pe care îl deținem: calitatea mierii. Toți apicultorii cinstiți ne sprijină în aceste demersuri! 

Nume Bangyan Istvan
Data 2016-02-01
Comentariu

Va rog sa-mi precizeze cineva (vreun membru al Romapis), daca este ceva adevar in informatia postata la link-ul de mai jos. Stirea circula pe facebook si face furori, denigreaza cele doua retele comerciale, dar si pe producatori.

Va multumesc

http://www.frunza-verde.ro/revoltator-ce-au-descoperit-analizele-mierii-de-salcam-din-selgros-si-kaufland

Nume Bogdan
Data 2015-10-19
Comentariu

Salut. Am un camion cu prelata si vreau sa il omologhez la RAR. SE poate si fara a fi carosat? Exista o lege? Multumesc!

Nume Aurel
Data 2015-02-26
Comentariu

Buna ziua!

Se mai fac cursuri de apicultori in Prahova? Daca da,imi puteti da cateva detalii:

pret,durata,daca pot participa online,posibilitatea de a plati in rate...

Nume Viorel
Data 2015-01-20
Comentariu

Felicitari Romapis,dupa cele trei actiuni de imagine,greva de la MADR,mierea in scoli si concursul din Polonia si o actiune materiala concretizata,ajutorul de minimis,a-ti demonstrat ca se poate si Romapis este nr.1 in apicultura din RO.Haideti sa incercam si cu masura abuziva ca inspectia tehnica la pavilioane sa nu se mai faca anual.Un pavilion circula 500Km/an=un tir care circula 3000Km/an.Daca asa prevede codul rutier, sa mergem in audienta,sa facem greva.Va multumesc si va rog dati un semnal ca ce am scris eu a fost citit.

Nume Andrei
Data 2014-11-13
Comentariu

Salutare!

Am o mare intrebare! Ce acte trebue conform noii legi pentru deplasarile in pastoral?????? Sunt incepator si nu prea am gasit niste informatii la subiect!

Va multumesc!

Nume Botos Nicolae
Data 2014-11-11
Comentariu

Pt. Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea -  300 caserole

Plus cele 350 caserole mentionate  ieri 10.11.2014

Nume Botos Nicolae
Data 2014-11-10
Comentariu

Numarul de caserole de care avem nevoie sunt:

-Pt. Liceul Tehn. Sanitar A.Voiculescu- cls.IX-X-  200 buc

-Pt. Scoala generala nr.16 Oradea- cls. I-IV       - 150 buc 

Nume raescu vasile
Data 2014-10-23
Comentariu

Cand veti lua o atitudine impotriva baietilor destepti din apicultura cu programe finantate pe cele doua cunoscute masuri, doar pe hartii ?

  Contact   Disclaimer   Opinia ta ©Copyright Eurohonig Bee-Vital S.R.L.