Susţinerea campaniei implică identificarea prin date personale, în condiţii de siguranţă
Click pe imagine

 Salvati albinele
Așa cum am promis vă informăm cu privire la evoluția Inițiativei Cetățenești  Europene – "Salvați albinele și fermierii".

Inițiativa noastră este pe cale să devină oficial cea de-a șaptea Inițiativă Cetățenească Europeană de succes din istoria UE și cea a doua anti-pesticide, după ICE STOP glifosatului din 2017.

Pe lângă semnăturile înregistrate on-line au fost strânse un număr important de semnături pe suport de hârtie care urmează a fi validate de autoritățile naționale din fiecare țară participantă și care se estimează a fi în număr total de 1,2 milioane de semnături.

Mai sunt de îndeplinit câteva sarcini administrative și dorim să  vă oferim câteva informații despre ceea ce se va întâmpla în următoarele luni în care nu ne îndoim că veți continua să fiți alături de noi!

Mijlocul lunii noiembrie 2021 - mijlocul lunii februarie 2022:
  • semnăturile pe suport de hârtie se înmânează autorităților naționale competente din fiecare țară participantă pentru validare. Acestea au la dispoziție 3 luni pentru a face acest lucru și să ne trimită un certificat național.
Mijlocul lunii februarie 2022:
  • cele 27 de certificate sunt trimise la Comisia Europeană.
15 Februarie - 15 Martie 2022:
  • Comisia Europeană îi primește pe cei 7 membri ai Comitetului cetățenilor europeni. Aceștia vor avea ocazia să prezinte în cadrul Comisiei solicitările noastre și de a participa la o discuție cu Comisia Europeană.
15 Februarie – 15 Mai 2022:
  • Comisia pentru petiții a Parlamentului European îi primește pe cei 7 membri ai Comitetului  cetățenilor europeni. Aceștia vor avea ocazia să prezinte cererile noastre și să participe la o discuție în Parlamentul European.
  • Parlamentul European va avea apoi posibilitatea de a organiza o dezbatere în sesiune plenară cu inițiatorii ICE -  Salvați albinele si fermierii și cu oponenții noștri.
  • PE va putea vota apoi o rezoluție, pe baza cererilor noastre.
Dezbaterea și rezoluția vor avea loc numai dacă un număr suficient de deputați europeni vor fi convinși să le pună în practică.

Acesta este motivul pentru care contactăm încă de pe acum deputații europeni pentru a-i pregăti să acționeze atunci când va veni momentul. Este foarte important să obținem o rezoluție din partea Parlamentului European pentru a presa Comisia Europeană să acționeze cu privire la cererile noastre, depășind chiar măsurile asumate prin Pactul Verde European (Green Deal).

Odată ce PE va vota rezoluția, Comisia Europeană va trebui să dea un răspuns la cererile noastre. Acest lucru va veni mai încet sau mai rapid, în funcție de presiunea exercitată de Parlamentul European.

Sperăm în victorie și că vom merge înainte către o lume fără pesticide!
 

Politica de confidențialitate
  Politică confidențialitate   Politică cookies   Contact   Disclaimer   Opinia ta ©Copyright Eurohonig