Pentru detalii
Click pe imagine

 Salvati albinele
Așa cum am promis vă informăm cu privire la evoluția Inițiativei Cetățenești  Europene – "Salvați albinele și fermierii".

În 12.11.2021 ROMAPIS a depus la Ministerul Afacerilor Interne cererea de validare a celor 899 de semnături pe suport de hârtie care s-au adăugat celor 31.345 de semnături online în sprijinul Inițiativei Cetățenești Europene „Salvați Albinele și Fermierii” semnate de cetățenii români.

În data de 30.05.2022, M.A.I. a validat un număr total de 24829 semnături din România care, astfel, depășește pragul de 24.000 de semnături necesar țării noastre pentru a conta în validarea finală a inițiativei la nivel european. Felicitări și mulțumiri românilor care au susținut cauza sănătății mediului și a oamenilor și protejarea albinelor și a polenizatorilor sălbatici!

În 10.10.2022 Comisia Europeană a făcut cunoscut faptul că ICE „Salvați Albinele și Fermierii” a întrunit sprijinul validat a 1.054.973 de cetățeni europeni, devenind astfel cea de-a 7-a inițiativă cetățenească ce depășește pragul de 1.000.000 semnături pentru a intra pe parcursul final, cu șanse de a fi transpusă într-o reglementare europeană.

În 25.11.2022 reprezentanții cercului de organizatori au fost primiți la Comisia Europeană ca să prezinte oficial solicitările cetățenilor europeni care o susțin. Au participat vicepreședintele Comisiei Europene Vera Jourová și comisarul Stela Kyriakides.În data de 24.01.2023 a avut loc audierea în Parlamentul European a reprezentanților ICE „Salvați Albinele și Fermierii”. Urmăriți înregistrarea audierii aici:

Comisia Europeană a răspuns în mod oficial la ICE "Salvați albinele și fermierii" și împărtășește preocupările noastre privind sănătatea, apa, solul, producția de alimente și biodiversitatea.

Vrei să trimiți un mesaj de susținere a petiției adresat parlamentarilor români? O poți face AICI.

Politica de confidențialitate
  Politică confidențialitate   Politică cookies   Contact   Disclaimer   Opinia ta ©Copyright Eurohonig